Uitgelicht

 

Martha Vande Walle (1902-1980)

Vlaamse Volkskunstbeweging

De Vlaamse Volkskunstbeweging (VVKB) ontstond in 1951 uit de Katholieke Vlaamse Volksdansfederatie (KVVF). Dansgroepen van heinde en verre sloten zich aan om volkskunst te beoefenen onder één of meerdere vormen: volksdans, volkszang, volksmuziek, vendelspel, marionettenspel, ambachten, ballade en voordrachten.

Flandria

Het gematigd liberaal weekblad Flandria was het orgaan van de Liberale Vlaamsche Bond van Brussel. Het blad verscheen vanaf 30 augustus 1885 en had een oplage van 1000 exemplaren. De redactie bestond uit hoofdredacteur Hippoliet Haerynck, Emanuel Hiel, Frans Reinhard en Edmond van der Straeten.

Onbekende films worden gedigitaliseerd

In de loop van 2016 ontving het ADVN meerdere filmbanden met opnames die tot voor kort onbekend waren. Het gaat o.a. over het onderzoek naar de moorden in Abbeville en de Europese Lentetornooien in Opoeteren. Om de inhoud van de filmbanden optimaal te kunnen bewaren, onderzoeken en toegankelijk maken zal het ADVN deze digitaliseren in samenwerking met Cinematek en het Vlaams Instituut voor Audiovisuele Archivering (VIAA).

...

Uitgelicht?

In de rubriek Uitgelicht worden overdrachten, archieven of collectiewerkzaamheden voor het voetlicht geplaatst die extra aandacht verdienen.

Op zoek naar erfgoed

Bent u op zoek naar een foto, boek, affiche of archief? Dan kan u onze collectie doorzoeken met de zoekfunctie van onze website.

zoeken in de collectie van het ADVN

 

Bent u op zoek naar een overzicht van alle particuliere archieven en collecties in Vlaanderen? Dan kan u terecht bij Archiefbank Vlaanderen.

zoeken in Archiefbank

 

Bent u op zoek naar historische informatie over personen en organisaties uit het Vlaamse middenveld? Dan is de ODIS-databank een uitstekende bron.

zoeken in ODIS