Peristyle

Het ADVN richt voortaan haar publicatieactiviteiten in onder de naam Peristyle. De term verwijst naar de zuilengang van het neorenaissance schoolgebouw waarin het ADVN vandaag is gehuisvest. De productie en distributie van Peristyle zal grotendeels door de instelling gebeuren, in samenwerking met een commerciële uitgeverij, waardoor tevens een breder publiek bereikt wordt. Bijzondere aandacht wordt besteed aan onderzoek dat met de ADVN-collectie thematisch verbonden is. Ook de publicaties door de internationale associatie NISE vallen onder deze noemer.

 

De eerste publicatie door Peristyle is een gemeenschappelijk initiatief van Aan de IJzer, het ADVN en de Vlaamse Vredesbeweging VOS, namelijk Open brieven van de Vlaamse Frontbeweging tijdens de Eerste Wereldoorlog. In deze historisch verantwoorde uitgave wordt de totstandkoming van de open frontbrieven in haar context geplaatst.

 

Volgende publicaties op het programma van Peristyle zijn onder meer: een historische studie over politieke grenzen, de mémoires van de internationaal befaamde Tsjechische theoreticus van het nationalisme Miroslav Hroch en een publicatie rond de verdwenen boekenkast van de Vlaamse nationaalsocialist Aloïs Goossens.

Fototentoonstelling

De fototentoonstelling Soldatengraven, heldenhulde en de Groote Oorlog te bezichtigen:

 

- van 22 juni tot 16 juli
de Keunekapel in
Koksijde
- van 26 oktober tot 16 november
gemeentelijke bibliotheek Putte

 

Meer info over het traject of de uitlening van deze tentoonstelling: publiekswerking [at] advn.be