WT Leesforum

WT Leesforum

Op dinsdagavond 27 november organiseren het ADVN en WT in het Klooster van de Grauwzusters (Universiteit Antwerpen) de eerste editie van het Leesforum. Opzet van dit evenement is een interactief debat tussen een panel en een geïnteresseerd publiek aan de hand van recente publicaties rond één thema. Deze keer is dat Hugo Claus, collaboratie en repressie.

 

De eerder dit jaar verschenen kritische editie van de roman De verwondering en de ontdekkingen omtrent Claus' vermoedelijke lidmaatschap van de collaborerende Vlaamsche Jeugd zijn slechts enkele aanzetten tot een boeiend gesprek tussen (en met) experts en het publiek.

 

Programma:
19u30 Bespreking van drie publicaties door het panel
20u15 Debat met het publiek
21u15 Drink

Panel: Bruno De Wever, Aragorn Fuhrmann & Georges Wildemeersch
Moderator: Kevin Absillis

 

De volgende publicaties komen aan bod:
- Kris Humbeeck & Aragorn Fuhrmann, Over de jonge jaren van Hugo Claus, in: WT, jg. 76, 2017, nr. 3, pp. 263-279.
- Georges Wildemeersch, Hugo Claus. De jonge jaren, Antwerpen, Polis, 2015. Hoofdstuk 1: 'Om de mensen aan te zetten om gevaarlijk te leven', pp. 11-81.
- Hugo Claus, De verwondering, Amsterdam, De Bezige Bij, 2018. Nawoord 'In de ban van de verwondering' door Kevin Absillis, pp. 273-301.

 

Na inschrijving ontvangt u de teksten in PDF langs e-mail.

 

Locatie:

Klooster van de Grauwzusters, UA-stadscampus
Lange Sint-Annastraat 7, 2000 Antwerpen

 

Deelname is gratis.
Aanwezigheid graag bevestigen langs publiekswerking [at] advn.be (subject: WT%20Leesforum, body: WT%20Leesforum) (inschrijving) voor vrijdag 23 november.