Tentoonstelling: De jeugdbedevaarten naar Solbad-Hall

Tentoonstelling: De jeugdbedevaarten naar Solbad-Hall

Exact 70 jaar na het overlijden van de Vlaams-nationalistische priester-dichter Cyriel Verschaeve in het Oostenrijkse Solbad-Hall, opent het ADVN op zaterdag 9 november 2019 in de Sint-Audomaruskerk in Alveringem de tentoonstelling 'Verschaeve is niet dood!' De jeugdbedevaarten naar Solbad-Hall. In de expo staan we stil bij de jarenlange traditie van bedevaarten naar Verschaeves graf in het Tiroolse bergdorp. Tijdens het colloquium, dat plaats vindt diezelfde dag, zoekt de ADVN-onderzoeker Aragorn Fuhrmann naar antwoorden op de vragen: Wat fascineerde deze verschillende generaties bedevaarders in Verschaeve? Wat was precies het beeld dat ze zo verwoed in leven probeerden te houden? En welke complexe politieke realiteit lag er achter die beeldvorming verscholen?

 

Praktisch - zaterdag 9 november 2019

10u45 Opening tentoonstelling 'Verschaeve is niet dood!' in de kerk van Alveringem

12u Broodjeslunch

14u45 Colloquium Solbad-Hall: 70 jaar later, met referaten van Romain Vanlandschoot, Aragorn Fuhrmann en Frans-Jos Verdoodt in OC De Kwelle (Alveringem)

Meer informatie zie: www.cyrielverschaeve.eu

 

Deelname aan de opening van de tentoonstelling en het colloquium kan door zich in te schrijven voor 20 oktober langs koen.bultinck [at] skynet.be.

De volledige dag kost 20 euro p.p., enkel het colloquium kost 10 euro p.p.

 

De tentoonstelling in de kerk van Alveringem is te bezoeken tijdens de weekends van 9 tot 11 november en van 15 tot 17 november, telkens van 10u tot 17u.