Hoera, een jubileum?! Een praktijkwijzer voor verenigingen en hun erfgoed

auteur(s): 
impressum: 
Hoera, een jubileum?! Een praktijkwijzer voor verenigingen en hun erfgoed. Leuven: Provincie Vlaams-Brabant i.s.m. Provincie Limburg, ADVN, Amsab-ISG, Kadoc-K.U.Leuven en Liberaal Archief, 2013 (4de uitg.), ill., 179 pp.

In 2003 verscheen de syllabus Hoera, een jubileum?! Een vormingsproject voor verenigingen. Tien jaar later is de publicatie aan haar vierde uitgave toe als Een praktijkwijzer voor verenigingen en hun erfgoed.

In deze praktijkwijzer hebben medewerkers van het ADVN, Amsab-ISG, Kadoc-K.U.Leuven en het Liberaal Archief hun kennis inzake erfgoedzorg en publiekswerking samengebracht. Zij willen daarmee een steun en praktische tips geven voor verenigingen die (jubileum)vieringen bijzondere aandacht willen geven. Een inleidend hoofdstuk gaat over het opzetten van een jubileumviering in het algemeen, een tweede over de zorg voor het eigen erfgoed, een derde legt uit hoe je op een wetenschappelijke wijze kan omgaan met je eigen geschiedenis en een vierde hoofdstuk toont hoe je die geschiedenis kan vertellen of tonen aan een publiek.

De publicatie wordt geflankeerd door een website (www.hoeraeenjubileum.be) met tientallen voorbeelden en talrijke verwijzingen en links naar andere ondersteunende organisaties, subsidiemogelijkheden enz.