Gemaakt achter prikkeldraad

Gemaakt achter prikkeldraad

Dit voorjaar stelt het ADVN voor het allereerst zijn uitzonderlijke collectie repressie-erfgoed tentoon afkomstig uit de interneringscentra van na de Tweede Wereldoorlog. We laten u kennis maken met een bonte verzameling van schilderijen, schetsen, tekeningen, cartoons, muurkranten, gedichten, toneelstukken, liederen, poëziealbums, houtsneden en allerlei snuisterijen die werden vervaardigd in deze centra. Kortom, een unieke blik op alles tussen kunst en kitsch als vluchtheuvel in barre tijden.

 

De tentoonstelling krijgt zijn try-out tijdens Erfgoeddag op zondag 28 april en gaat in première begin mei. Tijdens de officiële opening nodigt het ADVN enkele historici en experts ter zake uit. U bent uiteraard eveneens van harte welkom. Houd onze website in het oog, spoedig komt u meer te weten.

Ook de komende ADVN-Mededelingen staan in het teken van repressie-erfgoed. Nummer 63 wordt een uitzonderlijk themanummer.

 

Wilt u graag participeren aan ons project? Bent u toevallig in het bezit van erfgoed gemaakt in de interneringscentra van na de Tweede Wereldoorlog en wenst u dit te delen met het publiek? Neem dan contact op met het ADVN langs info [at] advn.be.