Open Monumentendag - zondag 8 september 2019

Open Monumentendag - zondag 8 september 2019

Het ADVN gooit op zondag 8 september 2019 tijdens de Open Monumentendag de deuren open. De hele dag kan u een kijkje nemen in het gebouw en de sfeer opsnuiven van deze negentiende-eeuwse stadsschool met zijn monumentale inkomhal, gaanderijen in sierlijk smeedwerk, brede traphallen en hoge plafonds. Ga mee op zoek naar de grandeur van weleer en schrijf u in op één van de twee gratis gegidste rondleidingen (11u en 15u) langs publiekswerking [at] advn.be. Tijdens de rondleiding gunnen we u een blik achter de schermen van het archief.

 

Het schoolgebouw werd in 1879 ontworpen door de stadsarchitect Pieter Dens. Het pand aan de Lange Leemstraat staat beter bekend als de ‘Middelbare School voor Meisjes’ en behoort tot één van de belangrijkste bewaarde bouwwerken die Dens in Antwerpen liet optrekken. Het gebouw is een imposant en waardevol monument dat geschiedenis ademt. Dat het vandaag een archiefinstelling herbergt, is voor velen een verrassing.

 

Praktisch

Vrij bezoek van 10 tot 17u. Op reservatie: twee gratis rondleidingen om 11u en 15u, telkens ca. 1u. Inschrijven langs: 03-225 18 37 of publiekswerking [at] advn.be.
Een interactieve zoektocht voor kinderen van 7 tot 12 jaar.

 

Laat het verleden niet verloren gaan

Misschien liep u zelf ooit school in dit gebouw en heeft u mooie herinneringen aan uw schooltijd in de Lange Leemstraat? Bewaart u foto’s of ander schoolmateriaal en wil u dat graag delen met het brede publiek? Laat het ons weten, dan gaan we er mee aan de slag: publiekswerking [at] advn.be.