Gemaakt achter prikkeldraad

Gemaakt achter prikkeldraad

Dit voorjaar stelt het ADVN voor het allereerst zijn uitzonderlijke collectie repressie-erfgoed tentoon afkomstig uit de interneringscentra van na de Tweede Wereldoorlog. We laten u kennis maken met een bonte verzameling van schilderijen, schetsen, tekeningen, cartoons, muurkranten, gedichten, toneelstukken, liederen, poëziealbums, houtsneden en allerlei snuisterijen die werden vervaardigd in deze centra. Kortom, een unieke blik op alles tussen kunst en kitsch als vluchtheuvel in barre tijden.

 

De tentoonstelling krijgt zijn try-out tijdens Erfgoeddag op zondag 28 april en gaat in première begin mei. Tijdens de officiële opening nodigt het ADVN enkele historici en experts ter zake uit. U bent uiteraard eveneens van harte welkom. Houd onze website in het oog, spoedig komt u meer te weten.

Ook de komende ADVN-Mededelingen staan in het teken van repressie-erfgoed. Nummer 63 wordt een uitzonderlijk themanummer.

 

Wilt u graag participeren aan ons project? Bent u toevallig in het bezit van erfgoed gemaakt in de interneringscentra van na de Tweede Wereldoorlog en wenst u dit te delen met het publiek? Neem dan contact op met het ADVN langs info [at] advn.be.

Fototentoonstelling

De fototentoonstelling Soldatengraven, heldenhulde en de Groote Oorlog te bezichtigen:

 

- van 17 november tot 15 december 2016
Paterskerk in Roeselare
- van 25 maart tot 30 april 2017
IJzertoren in Diksmuide
- van 22 juni tot 16 juli 2017
Keunekapel in
Koksijde
- van 26 oktober tot 16 november 2017
Gemeentelijke bibliotheek Putte

- 4 augustus tot 23 september 2018
Stad Zoutleeuw
- van 1 oktober 2018 tot 30 november 2018
Gemeente Lebbeke
- van 4 december 2018 tot 4 januari 2019
Stad Mortsel

 

Meer info over het traject of de uitlening van deze tentoonstelling: publiekswerking [at] advn.be