Advies

Ligt u in de knoop met het digitaal klassement van uw organisatie? Weet u niet wat u moet bewaren en vernietigen? Wil u graag uw papieren archief inventariseren of een deel van uw collectie digitaliseren? Het ADVN ondersteunt organisaties in hun archief- en documentbeheer. Uw collega's of medewerkers kunnen praktische kennis opbouwen van de basisprincipes van een efficiënte informatiebeheer. Ze verwerven vaardigheden om hun digitaal en papieren archief toegankelijk te maken.

Ondersteuning door het ADVN kan verschillende vormen aannemen: analyse en advies over het documentbeheer van uw organisatie, vormingen in archiefbeheer voor de leden van uw vereniging, de opmaak van een brochure met tips voor het beheer van uw (digitaal) archief (van inventarisatie, over digitalisering tot materieel beheer).

.

Op zoek naar erfgoed

Bent u op zoek naar een foto, boek, affiche of archief? Dan kan u onze collectie doorzoeken met de zoekfunctie van onze website.

zoeken in de collectie van het ADVN

 

Bent u op zoek naar een overzicht van alle particuliere archieven en collecties in Vlaanderen? Dan kan u terecht bij Archiefbank Vlaanderen.

zoeken in Archiefbank

 

Bent u op zoek naar historische informatie over personen en organisaties uit het Vlaamse middenveld? Dan is de ODIS-databank een uitstekende bron.

zoeken in ODIS