Expo: Gemaakt achter prikkeldraad

Expo: Gemaakt achter prikkeldraad

In het ADVN loopt momenteel een tentoonstelling van ongezien repressie-erfgoed afkomstig uit interneringscentra van na de Tweede Wereldoorlog. Het betreft een kleurrijke verzameling van allerlei kunstwerken, dagboeken en gebruiksvoorwerpen, vervaardigd door verdachten en veroordeelden van collaboratie in gevangenissen en daartoe bestemde kampen.

 

De expo toont een enorme variëteit aan erfgoed: egodocumenten, schetsen, tekeningen, schilderijen, cartoons, muurkranten, gedichten, toneelstukken, liederen, radioprogramma’s, houtsneden en allerlei snuisterijen. Deze unieke objecten gunnen ons een blik op het leven en de tijdsbesteding achter prikkeldraad.

 

Praktisch

De tentoonstelling is te bezoeken van maandag tot vrijdag, van 9 tot 16u.

Gesloten tijdens weekends en op feestdagen.

Groepsbezoek inclusief een rondleiding (ca. 15 personen) kan op afspraak langs publiekswerking [at] advn.be.

 

Laat het verleden niet verloren gaan

Wilt u graag participeren aan onze expo Gemaakt achter prikkeldraad? Bent u in het bezit van erfgoed gemaakt in de interneringscentra van na WOII en wenst u dit te delen met het publiek? Neem contact op met het ADVN langs: info [at] advn.be.

 

Iedereen kan participeren om het verleden in kaart te brengen en opnieuw onder de aandacht te brengen. Wil u graag meehelpen erfgoed te beschermen en verhalen of herinneringen veilig te stellen voor de toekomst? Of wenst u graag uw verleden te delen met het publiek? Participeer dan aan ons project. Uw persoonlijke verhalen of uw objecten uit de interneringscentra van na de Tweede Wereldoorlog interesseren ons. Erfgoed groot en klein verdient een veilig onderkomen. Neem contact op met het ADVN langs: publiekswerking [at] advn.be.

.

.