Warmoes en een archief? De Juffertuin in wording

Warmoes en een archief? De Juffertuin in wording

Het ADVN ligt midden in de wijk Klein Antwerpen. In deze 19de-eeuwse buurt, ontwikkeld nabij wat toen de “grote” stad was, ontplooit wijkvereniging Klein Antwerpen vzw sinds 2001 initiatieven die de leefbaarheid, de samenhorigheid en de ruimtelijke identiteit van de wijk ten goede komen. De wijk telt nauwelijks pleintjes, die rust en geborgenheid aan de bewoners bezorgen, maar laat het ADVN met de vroegere speelplaats van de Jufferschool nu net zo’n pareltje van een pleintje in zijn midden hebben, een kleine groene oase die al een tijdje wat meer aandacht verdient.

 

Een gezamenlijk project werd opgezet en Klein Antwerpen start er met steun van de Stad Antwerpen een collectieve ecologische samentuin. Een plaats waar bewoners druiven en tomaatjes kunnen planten, maar buurtbewoners ook kunnen komen verpozen met een boek op een bankje. De Juffertuin wordt een open, stille tuin die hopelijk heel wat positieve buurteffecten kan resorteren.

 

De herfst en de winter zijn de ideale periode om ingrijpende tuinwerken uit te voeren. Afgelopen maanden werd er druk gesnoeid en opnieuw aangeplant. In januari wordt er een tuinpad met grind aangelegd en de eerste voorbereidingen getroffen voor de uitbouw van een moestuin. We kijken met volle teugen uit naar de lente.

 

Volg de totale make-over van de binnentuin langs Facebook en Instagram. Hier reeds enkele sfeerbeelden.

 

.

.