100 jaar IJzerbedevaarten in affiches, 1920-2020

auteur(s): 
Luc Vandeweyer, Karl Scheerlinck e.a.
impressum: 
100 jaar IJzerbedevaarten in affiches, 1920-2020. Een bronnenuitgave van het ADVN i.s.m. Museum Aan de IJzer / Luc Vandeweyer, Karl Scheerlinck e.a., Antwerpen, Peristyle, 2021, 192 pp., ISBN 9789082684063

 

Naar aanleiding van de honderste verjaardag van wat later de eerste IJzerbedevaart ging heten, zette het ADVN een digitaliseringsproject op rond de affiches van de IJzerbedevaarten. Achter vele van deze plakbrieven zat de hand van zowel vooraanstaande vormgevers als jong aanstormend talent. Een unieke collectie van net geen honderd affiches en nog eens zoveel  onuitgegeven ontwerpen werd bijeengebracht in dit bronnenboek en voorzien van begeleidende teksten van Luc Vandeweyer, Karl Scheerlinck, Tom Cobbaert, Jens Bertels, Aragorn Fuhrmann, Nick Peeters, Andreas Stynen, Kasper Swerts, Peter Verplancke, Naomi Bonny, Tom Verschaffel & Pieter Jan Verstraete.

25 euro, exclusief verzendkosten

 

Peristyle

Het ADVN richt voortaan zijn publicatieactiviteiten in onder de naam 'Peristyle'. De term verwijst naar de zuilengang van het neorenaissance schoolgebouw waarin het ADVN vandaag is gehuisvest. Peristyle wil wetenschappelijke boeken uitgeven voor een breed publiek.

Lees meer

 

ADVN-Mededelingen

De ADVN-Mededelingen informeert u over de werking van het ADVN in al haar aspecten zoals het algemeen beheer, de aanwinsten in de collecties, de dienstverlening, de projecten, de publicaties en de huisvesting.

gratis abonnement

archief