ADVN-Mededelingen 2010/29

auteur(s): 
Luc Boeva, Koen De Scheemaeker, Sophie Gyselinck, Pieter van Hees, Koen Van Keer, Koen Verbruggen, Frans-Jos Verdoodt & Michel Vermote
impressum: 
ADVN-Mededelingen, nr. 29, derde trimester 2010, 18 pp.

inhoud

‘s Nachts komen de vossen. Aan de lezer / Frans-Jos Verdoodt
75 jaar Wt. Van Wetenschap in Vlaanderen naar Wetenschappelijke tijdingen. Zelfreflecties bij de ontwikkeling van een tijdschrift, 1935-2010/ PVH
Een bijzonder echtpaar. Het archief Hilaire Gravez & Magda Haegens/ KVB
Like no other/ FJV
Het NISE-project. Netwerken en databanken, thema’s van de eerste NISE-conferentie / LB
Luchtig zonder mild te worden. De cartoons van ‘t Pallieterke / KVK
Een kort frivool intermezzo. Vlaamsche muziek: een muziekuitgave voor iedereen (1928-1929) / SG
– Kort: Vijfenzeventig jaar Wt (red.) / Met toeters en bellen & Choral Societies (red.) / Leven in twee werelden: wordt vervolgd (red.) / Joris De Leeuw en Edward Anseele (MV) / Guide to the archives and documentation of the member parties of the European Free Alliance (EFA) (red.)

 

ADVN-Mededelingen, 2010-29
 

Peristyle

Het ADVN richt voortaan zijn publicatieactiviteiten in onder de naam 'Peristyle'. De term verwijst naar de zuilengang van het neorenaissance schoolgebouw waarin het ADVN vandaag is gehuisvest. Peristyle wil wetenschappelijke boeken uitgeven voor een breed publiek.

Lees meer

 

ADVN-Mededelingen

De ADVN-Mededelingen informeert u over de werking van het ADVN in al haar aspecten zoals het algemeen beheer, de aanwinsten in de collecties, de dienstverlening, de projecten, de publicaties en de huisvesting.

gratis abonnement

archief