ADVN-Mededelingen 2020/69

impressum: 
ADVN-Mededelingen, nr. 69, derde trimester 2020, 20 pp.

-Een open deur (Ann Mares)
-Staf Vermeire, het ADJV en de KSA. “Onzuivere elementen in de Vlaamse kwestie”? (Jens Bertels)
-Een West-Vlaming op de maan. De mannekes (Sam Bordon)
-Kleine Grote huisspin in een 18de-eeuws manuscript van het FelixArchief. Koen Van Keer gaat op verkenning (Koen Van Keer)
-Een vereniging die haar volk leerde reizen. De eeuw van de Vlaamse Toeristenbond (1922-2022) (Kasper Swerts)
-Digitale encyclopedie van de Vlaamse beweging (DEVB-bureauredactie)

 

ADVN-Mededelingen 2020/69

 

 

-Kort: Een bijzondere editie van de Open Monumentendag. De olympische zomer van 1920 in de Lange Leemstraat (Sophie Gyselinck) / WT|Tijdschrift over de geschiedenis van de Vlaamse beweging (red.) / NISE-Lecture (Hanno Brand) / Een expo te gast in het ADVN. 100ste verjaardag van Maurits Coppieters 1920-2005 (Hanno Brand) / Podcast. Van oude gebouwen en dingen die niet voorbijgaan (Sophie Gyselinck) / Denkwoord: Herman Van den Reeck met de ‘ogen zuiver en onbewaasd’ (Dirk Rochtus)

 

Peristyle

Het ADVN richt voortaan zijn publicatieactiviteiten in onder de naam 'Peristyle'. De term verwijst naar de zuilengang van het neorenaissance schoolgebouw waarin het ADVN vandaag is gehuisvest. Peristyle wil wetenschappelijke boeken uitgeven voor een breed publiek.

Lees meer

 

ADVN-Mededelingen

De ADVN-Mededelingen informeert u over de werking van het ADVN in al haar aspecten zoals het algemeen beheer, de aanwinsten in de collecties, de dienstverlening, de projecten, de publicaties en de huisvesting.

gratis abonnement

archief