Zingend door het land. Willem De Meyer 1899-1983

auteur(s): 
Erik Verstraete
impressum: 
Zingend door het land. Willem De Meyer 1899-1983 / Erik Verstraete. Antwerpen: Perspectief Uitgaven, 2000, 175 pp., ill. | prijs: 7,50 euro

Samen met het Archief en Museum voor het Vlaamse Cultuurleven (AMVC) en het Algemeen Nederlands Zangverbond (ANZ), organiseerde het ADVN van 7 tot 29 oktober 2000 de tentoonstelling "Zingend door het land. Willem De Meyer (1899-1983) en de Vlaamse liedbeweging". Het ADVN trad daarbij op als gastheer.

De tentoonstelling werd opgebouwd vanuit een thematisch én chronologisch concept: de periode tot 1930, de eerste Zangfeesten (dertiger jaren), de oorlogsperiode (1940-1946), de overgang van zangfeesten naar het Algemeen Nederlands Zangverbond (1947-1953), Willem De Meyer als zangpedagoog in het leger en de padvindersbeweging, de groeiende zangbeweging en de zangfeesten in het Sportpaleis (1954-1983), de buitenlandse reizen, de klank- en beeldrealisaties en de huldes aan Willem De Meyer.

De catalogus van de tentoonstelling bevat de beschrijving van de tentoongestelde stukken, naast twee ruime cultuurhistorische en biografische bijdragen.

 

[[{"attributes":{},"fields":{}}]]

7,50 euro
exclusief verzendkosten

Peristyle

Het ADVN richt voortaan zijn publicatieactiviteiten in onder de naam 'Peristyle'. De term verwijst naar de zuilengang van het neorenaissance schoolgebouw waarin het ADVN vandaag is gehuisvest. Peristyle wil wetenschappelijke boeken uitgeven voor een breed publiek.

Lees meer

 

ADVN-Mededelingen

De ADVN-Mededelingen informeert u over de werking van het ADVN in al haar aspecten zoals het algemeen beheer, de aanwinsten in de collecties, de dienstverlening, de projecten, de publicaties en de huisvesting.

gratis abonnement

archief