Publiek

ADVN-Mededelingen 2019/63
63-cover.jpg Inhoud - Beste lezer ( Ann Mares) - Achter prikkeldraad. Interneringskampen na de Tweede Wereldoorlog (Helen Grevers) - Prikkeldraad, barakken en landelijke tafereeltjes. Tekeningen en schilderijen uit de interneringscentra (Aragorn Fuhrmann & Kasper Swerts) - "Aan wie zijn naam in dit cleyn boecxen set ...". De poëziealbums van repressiegevangenen (Tom Cobbaert) - Materiële bronnen uit de interneringscentra. Kitsch geknutsel of cultuur? (Kasper Swerts) - In de ether. Radio Sint-Gillis (Sophie Gyselinck) - Groepsgevoel op muurkrantenpapier. Handbal en heidense rituelen in het...

Lespakket verkiezingen

Educatie
Het ADVN speelt in op de actualiteit en lanceert een lespakket rond het thema verkiezingen. Aan de hand van origineel filmmateriaal, pamfletten, verkiezingsdrukwerk en affiches worden leerlingen aangezet om te denken over de vraag ‘Hoe verkiezingspropaganda de kiezer kan verleiden en overtuigen’.

Gemaakt achter prikkeldraad

Expo
Nog de hele zomer, tot eind september, stelt het ADVN een uitzonderlijke collectie tentoon van repressie-erfgoed afkomstig uit interneringscentra van na de Tweede Wereldoorlog. We laten u kennis maken met een kleurrijke verzameling van allerlei kunstwerken, dagboeken en gebruiksvoorwerpen.

Leeszaal

Openingsuren:

maandag-vrijdag, 8u30 - 16u

dinsdag, 10u - 16u

 

Contacteer leeszaal:

publiekswerking [at] advn.be

 

Sluitingsdagen 2019:
30 mei
10 juni
11 juli
15 augustus
1 en 11 november
van 23 tot 31 december