Publiek

ADVN-Mededelingen 2019/64
Inhoud 64_cover.jpg - Intussen in het ADVN ( Ann Mares) - Wervende beelden. Fotoboeken en propaganda (Tom Cobbaert) - "Mannen, ja 't is feest, veel bier, goed bier en … zat!" Een unieke verzameling van 100 jaar oude postkaarten (Sophie Gyselinck) - Een werkinstrument voor het waarderen van privaatrechtelijke archieven. Kabinetsarchieven als casestudy (Florian Daemen) - Hamer en Nagels. Een digitale encyclopedie van de Vlaamse beweging in twee dilemma's (Aragorn Fuhrmann) Kort: Open Monumentendag. Zondag 8 september 2019 (SG) / Vreugde & Verdriet. Tentoonstelling (red.) / WT | Tijdschrift...

Lespakket verkiezingen

Educatie
Het ADVN speelt in op de actualiteit en lanceert een lespakket rond het thema verkiezingen. Aan de hand van origineel filmmateriaal, pamfletten, verkiezingsdrukwerk en affiches worden leerlingen aangezet om te denken over de vraag ‘Hoe verkiezingspropaganda de kiezer kan verleiden en overtuigen’.

Gemaakt achter prikkeldraad

Expo
Nog de hele zomer, tot eind september, stelt het ADVN een uitzonderlijke collectie tentoon van repressie-erfgoed afkomstig uit interneringscentra van na de Tweede Wereldoorlog. We laten u kennis maken met een kleurrijke verzameling van allerlei kunstwerken, dagboeken en gebruiksvoorwerpen.

Leeszaal

Openingsuren:

maandag-vrijdag, 8u30 - 16u

dinsdag, 10u - 16u

 

Contacteer leeszaal:

publiekswerking [at] advn.be

 

Sluitingsdagen 2019:
1, 11 en 28 november
van 23 tot 31 december
 

Rondleiding

Voor een rondleiding doorheen ons gebouw en de depots contacteer: publiekswerking [at] advn.be