Leeszaal

Een bezoek aan de leeszaal is enkel mogelijk op afspraak van dinsdag tot vrijdag, van 10 tot 16u. Voor vragen over raadplegingen kan u ons contacteren langs publiekswerking [at] advn.be

Raadplegingen in de leeszaal

- Maak minstens een week vooraf via publiekswerking [at] advn.be (mail) of telefonisch een afspraak voor een bezoek aan de leeszaal met de vermelding van de gewenste dag en het gewenste tijdstip. U kan meerdere afspraken tegelijkertijd maken.
- Vermeld alle stukken met referentienummer (archief, tijdschrift of kranten, boeken of beeldmateriaal) die u wenst in te kijken, ook de stukken die voor u eventueel nog in lezing zouden liggen.
- U ontvangt een antwoordmail met de bevestiging van uw afspraak en de lijst van de stukken die voor u worden klaargelegd.
- Tijdens uw bezoek kan u geen extra materiaal opvragen.
- Alle stukken mogen worden gefotografeerd. Voor kopieën en scans zie digitale dienstverlening.
- Leeszaalcomputers blijven tot uw beschikking.

De bezoekers worden gevraagd om alle veiligheidsmaatregelen te respecteren: het dragen van een mondmasker is verplicht,  hou een afstand van 1,5 meter en was uw handen voor elk bezoek. Na elk bezoek worden de tafels, de stoelen en de leeszaalcomputers gedesinfecteerd.

Digitale dienstverlening

U kan ook verder beroep blijven doen op onze digitale dienstverlening. Zowel concrete vragen naar materiaal als meer uitgebreide onderzoeksvragen worden zo snel mogelijk opgevolgd langs publiekswerking [at] advn.be. Stukken uit de collectie kunnen tegen betaling digitaal worden aangeleverd.

Voor publicatie of tentoonstellingen kan u digitale reproducties bestellen of collectiestukken ontlenen langs een bestelformulier. Meer info vindt u in de algemene reproductie- en gebruiksvoorwaarden.

VFA_011610_16-imp.jpg

[ADVN, VFA11610/16]

Openingsuren

Voorlopig is een bezoek aan de leeszaal op afspraak mogelijk van dinsdag tot vrijdag, van 10 tot 16u. Voor vragen over raadplegingen kan u ons contacteren langs publiekswerking [at] advn.be

 

contacteer leeszaal publiekswerking [at] advn.be

Sluitingsdagen 2021

21 juli
1, 11 & 12 november
van 27 tot 31 december