Erfgoeddag 2023 | Diergaarde van het ADVN

Erfgoeddag 2023 | Diergaarde van het ADVN

Niet enkel de leeuw brult in diverse vormen en gedaantes doorheen het erfgoed van de Vlaamse beweging. Als u er even over nadenkt, dan zitten er meer dieren in de collectie van het ADVN dan u vermoedt. Wat dacht u van de vele bewerkingen van het epos van de schalkse Reinaert de Vos, de vliegende Blauwvoet van Albrecht Rodenbach, de drie kraaiende hanen die wedijverden voor de Vlaamse zaak of de sage van het Ros Beiaard?

 

Ons erfgoed bulkt van de dieren. Dieren zijn overal en daar waar u ze het minst verwacht: dieren op affiches, dieren op verpakkingen, dieren op wenskaarten; opgezette dieren, levende dieren, speelgoeddieren, symbolische dieren; dieren in monumenten, dieren in glasramen, dieren in verhalen, allerlei voorwerpen met de afbeelding van dieren, dierenmaskers, dierenstoeten, dierenfilmpjes, echt o-ver-al ...

 

Maak kennis met onze bijzondere beestige erfgoedcollectie in een openlucht-expo ter gelegenheid van de Erfgoeddag op zondag 23 april van 10 tot 18u op de binnenkoer van het ADVN.

 

Programma

* De hele dag door te bezoeken van 10 tot 18u de expo ‘Diergaarde van het ADVN' en tegelijkertijd genieten van de tuin en een drankje.

* Om 15u30 leest Paul van Ostaijen-kenner en biograaf Matthijs de Ridder voor uit 'Diergaarde'. Zonet verscheen van zijn hand de langverwachte biografie: 'De dichter die de wereld wilde veranderen'.

 

 

Welkom in de Diergaarde van het ADVN!

.

.