Erfgoeddag 2023 | Diergaarde van het ADVN

Erfgoeddag 2023 | Diergaarde van het ADVN
praktisch: 
ADVN
23-04-2023 | 10:00
23-04-2023 | 17:00
soort: 
Openlucht-expo

Niet enkel de leeuw brult in diverse vormen en gedaantes doorheen het erfgoed van de Vlaamse beweging. Als u er even over nadenkt, dan zitten er meer dieren in de collectie van het ADVN dan u vermoedt. Wat dacht u van de vele bewerkingen van het epos van de schalkse Reinaert de Vos, de vliegende Blauwvoet van Albrecht Rodenbach, de drie kraaiende hanen die wedijverden voor de Vlaamse zaak of de sage van het Ros Beiaard en de vier heemskinderen?

 

Meer nog, ons erfgoed bulkt van de dieren. Dieren zijnoveral en daar waar u ze niet verwacht: dieren op affiches, dieren op verpakkingen, dieren op wenskaarten; opgezette dieren, levende dieren, speelgoeddieren, symbolische dieren; dieren in monumenten, dieren in glasramen, dieren in verhalen, allerlei voorwerpen met de afbeelding van dieren, dierenmaskers, dierenstoeten, dierenfilmpjes, echt o-ver-al ...

 

Maak kennis met onze bijzondere beestige erfgoedcollectie in een openlucht-expo ter gelegenheid van de Erfgoeddag op zondag 23 april van 10 tot 17u.

 

Welkom in de Diergaarde van het ADVN!

Publieksmomenten

Het ADVN organiseert regelmatig lezingen, colloquia, tentoonstellingen en andere activiteiten voor het brede publiek.
Een aantal van deze activiteiten worden in een reeks georganiseerd:

Webexpo's

Bekijk hier onze digitale tentoonstellingen

Webexpo's